menu
Tájékoztató
Ön itt van:  Tájékoztató
information
2
Ápr
A Hallásébresztés terápia

A terápia kifejlesztése Dr. Pataki László gyógypedagógus, logopédus, gyermek fül-orr-gége szakorvos, foniáter és Kolláth Zoltán csillagász szakember áldozatos munkájához fűződik.

A terápia alatt a gyermekek fejhallgatóval hallgatnak kifejezetten a számukra készített zenét, 10 egymást követő napon. 
Naponta kétszer 30 perc zenehallgatás zajlik, a kettő között 3 óra szünet van, amely időben a gyermekek a szülőkkel elmehetnek játszótérre, ebédelni, kisebb kirándulásokat szervezhetnek, vagy maradhatnak a helyszínen játszani. 
Minden nap legkésőbb fél 2-kor végeznek a gyerekek a napi programmal.

 

Kapcsolódó bejegyzések:
Terápiás szabályok
8
Jún
Terápiás szabályok
  A 10 napos terápia sikeressége érdekében fontos betartani néhány szabályt. 1. Kerüljük a hangszórókból érkező hangokat, például TV, számítógép, rádió, hangosított zene, bevásárlóközpontok, stb., mert ezek csökkenthetik a terápia sikerét. 2. A terápia ideje alatt lehetőleg ne szédüljön el a gyermekünk (körforgás, körhinta). A 10 nap alatt a lehető legkevesebbre kell csökkenteni a gyermeket körülvevő zajokat, hangingereket. Tehát ne a terápia alatt látogassunk cirkuszt, színházat, mozit, születésnapi zsúrokat, ahol hangosított zene szól.  A háztartási zajok, tömegközlekedési eszközök elkerülhetetlenek az életünkhöz, ezeket nem szükséges elkerülni, és nem az a cél, hogy teljes csendben legyen a gyermek. Szintén nem okoz gondot a többi gyermek zaja, játszótéren is nyugodtan lehet a gyermek. A fenti szabályok kizárólag a 10 napos időszak alatt érvényesek, utána bármit csinálhatnak a gyerekek. 
8
Jún
Prof. Dr. Pataki László
1965-ben a Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskola elvégzése után három évvel azzal a céllal jelentkezett a Budapesti Orvostudományi Egyetemre, hogy új ismereteivel a gyógypedagógiai kutatást szolgálja. Az egyetem elvégzése után fül-orr-gégészeti, foniátriai, majd gyermek fül-orr-gégészeti szakképesítést szereztett. Az általános fül-orr-gégészeti feladatok művelése mellett ma is a foniátria - amely a logopédia medicinális analógonja - tevékenysége fő iránya. 1977-től 2005-ig dolgoztott a Heim Pál Gyermekkórházban, amely az OTKI (HIETE) 1. sz. Gyermekgyógyászati Tanszéke. Ennek megfelelően huszonöt esztendeje rendszeresen részt vesz az orvos-továbbképzésben (szakorvosjelöltek-, szakorvosok-, fül-orr-gégész főorvosok számára tartott előadásokkal). Munkáját az OTKI 1986-ban c. főiskolai docensi ranggal értékelte. Hat évig vezette az ország legnagyobb ágylétszámú és forgalmú (évente 3000 műtét, 30.000 körüli ambuláns forgalom,...
8
Jún
Dr. Kolláth Zoltán
http://hu.wikipedia.org/wiki/Koll%C3%A1th_Zolt%C3%A1n  
1