A Pataki-Kolláth féle Hallásébresztés eredetileg kizárólag csoportos formában működött, amihez ragaszkodtunk is. Ennek egyik oka, hogy ha többen vannak a gyermek körül, akkor nyilvánvalóvá válik számára, hogy mások is küzdenek ilyen és hasonló problémákkal. A csoportos foglalkozások másik nagy előnye, hogy a tréning nem otthoni környezetben zajlik, a gyerekek és a szülők is komolyabban veszik, könnyebben tudják tartani az időkorlátokat és szabályokat. Szintén a csoporthatás mellett szól, hogy a gyerekek könnyebben rávehetők a zenehallgatásra ha látják, hogy a többiek is hallgatják a zenét, különösen azoknak a gyerekeknek hasznos ez, akik otthon nehezebben vehetők rá az együttműködésre.

2020-ban az egész világon végigsöpört a Covid-19 koronavírus. Ez a legtöbb országban bezártságot, elszigetelést hozott, ez viszont nem csökkentette a túlérzékeny hallással élők számát. Alkalmazkodva a megváltozott feltételekhez, nálunk is elérhetővé vált az egyéni, otthoni Hallásébresztés lehetőségeonline streaming keretében, és a visszajelzések alapján a tréning ugyanolyan hatékonynak bizonyul ebben a formában is. Ezért úgy döntöttünk, hogy ezt a későbbiekben mindenki számára elérhetővé tesszük.

Az elmúlt időszakban azt tapasztaltuk, hogy sokkal nagyobb az igény az egyéni, otthoni zenehallgatásokra, így 2022 óta már szinte kizárólag ilyen formában zajlanak a kezelések. Az otthoni zenehallgatáshoz szükségük lesz zenelejátszó eszközre és egy párnázott fejhallgatóra. Az otthoni zenehallgatást írott, képes útmutatóval és folyamatos kapcsolattartással támogatjuk, így a szabályok otthoni betartásával eredményessége nem marad el a csoportos formában lezajlott kezelésekhez képest. 

Ha ennek ellenére csoportos formában szeretnék igénybe venni a Hallásébresztést, azt külön szükséges egyeztetni a kiválasztott partnerünkkel.