2020-ban az egész világon végigsöpört a Covid-19 koronavírus. Ez a legtöbb országban bezártságot, elszigetelést hozott, ez viszont nem csökkentette a túlérzékeny hallással élők számát. Alkalmazkodva a megváltozott feltételekhez, nálunk is elérhetővé vált az egyéni, otthoni Hallásébresztés lehetősége, és a visszajelzések alapján a tréning hatékonynak bizonyul ebben a formában is. Ezért úgy döntöttünk, hogy ezt a későbbiekben mindenki számára elérhetővé tesszük. 

Fontos azonban tisztázni, hogy a Pataki-Kolláth féle Hallásébresztés eredetileg egy csoportos tréning, annak gyors és látványos eredménye csoportos formában érvényesül legjobban. Ennek egyik oka, hogy ha többen vannak a gyermek körül, akkor nyilvánvalóvá válik számára, hogy mások is küzdenek ilyen és hasonló problémákkal. A csoportos foglalkozások másik nagy előnye, hogy a tréning nem otthoni környezetben zajlik, a gyerekek és a szülők is komolyabban veszik, könnyebben tudják tartani az időkorlátokat és szabályokat. Szintén a csoporthatás mellett szól, hogy a gyerekek könnyebben rávehetők a zenehallgatásra ha látják, hogy a többiek is hallgatják a zenét, különösen azoknak a gyerekeknek hasznos ez, akik otthon nehezebben vehetők rá az együttműködésre. 

Így a járványhelyzet elmúltával továbbra is a csoportos formát részesítjük előnyben és azt javasoljuk mindenki számára. 

A regisztrációt követően a résztvevő adatainál tudják kiválasztani, hogy csoportos vagy egyéni tréningen szeretnének résztvenni. Ezt a döntést később módosíthatják. 

A csoportos időpontokat a Hallásébresztés Facebook oldal eseményeinél tekinthetik meg.